kontenerek.jpgnapraf.jpganya.jpgrakodo.jpghars.jpgakac.JPGfacelia.jpgfoto7.jpg

Bemutatkozás

A vasboldogasszonyi Miklós Méhészet finom mézeinek és méhészeti termékeinek minőségét Miklós Balázs és Miklósné Csondor Magdolna garantálják.

Mindketten méhész családból származunk, saját méhészetünket 1990-ben indítottuk.

Méhészetünk emblémáját látva, sokan megkérdezik, hogyan méhészkedhetnénk 1955 óta, hiszen akkor még meg sem születtünk. Mi valóban nem, de a jelenlegi Miklós Méhészet alapjait szüleink már ekkor építgették.

Miklós József 1955-ben kezdett méhészkedni Baktüttösön. Fiai, János és Balázs átvették, majd tovább gyarapították a szakmai tudást és a méhállományt, ami ma már nagyüzemi kereteket öltött. János Baktüttösön folytatja a méhészkedést, míg mi Vasboldogasszonyban alakítottuk ki telephelyeinket. A másik családi ágon Csondor Lukács Iklódbördõcén, 1960-ban kezdett méhészkedni, de már anyai nagyapám is tartott néhány méhcsaládot.

Gyermekként szívtuk magunkba a méhek szeretetét, a méhekkel való munka örömét és a rendszeres mézfogyasztás szokását. Számunkra a méhészkedés nem egyszerűen munka és jövedelemforrás, hanem életforma. Szeretjük és tiszteljük a méheket. Tudjuk, hogy az általuk elõállított termékek hasznosak az emberi szervezet számára, ezért legjobb tudásunk szerint e termékeket úgy dolgozzuk fel és tároljuk, hogy megőrizzék belső értékeiket, így jó szívvel ajánlhatjuk mindenkinek.
Mára 230 méhcsaláddal dolgozunk. Vándorméhészetünkben többféle fajtamézet is pergetünk (repce, akác, gesztenye, facélia, hárs, napraforgó). Ma már mindketten főállásban méhészkedünk, így a méztermelés mellett módunkban áll nyitni több - a méhészethez szorosan kapcsolódó - tevékenység felé, így a méz és méhészeti termékek kiskereskedelmi értékesítése felé is.

 

Joomla templates by a4joomla